Bulletin k utkání #1
SOKOLI Pardubice - Bulldogs Brno
Série play-down se za stavu 1-1 přesouvá na Dašickou

Série play-down se za stavu 1-1 přesouvá na Dašickou

Série play-down mezi SOKOLI Pardubice a BUTCHIS je po dvou odehraných zápasech srovnána na 1-1. Pokračování série je na programu o nadcházejícím víkendu ve sportovní hale na Dašické.

BUTCHIS vs. SOKOLI Pardubice - 4:3pp

(0:1, 0:1, 3:1, 1:0)

Úvodní utkání play-down série mezi SOKOLI a BUTCHIS začalo velmi opatrně. Na první branku zápasu čekali diváci v pražské UNYP aréně až do 18. minuty. Prix nabyl od mantinelu přihrál Pakostovi, který natáhl za sebe a do levé šibenice vstřelil první gól zápasu. Start druhé periody patřil Pardubicím. Žáček s Křinkou si za brankou soupeře vyměnili balónek a druhý jmenovaný našel na "spotu" nehlídaného Savického, který prostřelil Hlináka, SOKOLI vedli 2:0. Ve zbytku třetiny již branka nepadla a tak se šlo do šaten za stavu 0:2. Ve třetí třetině. Snížení na 1:2 přišlo ve 47 minutě. Papež využil nedůrazu pardubických obránců na brankovišti a poslal míček za Denemarka. O 6 minut později bylo nařízeno trestné střílení pro SOKOLY. Míčku se ujal Křinka a ten krásným freestylem zvýšil vedení Pardubice na 3:1. Opověď BUTCHIS ale byla blesková. Po 39 vteřinách doklepl míček za Denemarkova záda Waldhauser - 2:3. V čase 55:02 byl vyloučen domácí Štěpán Novák za špatné střídání a Pardubice měly skvělou příležitost na navýšení skóre. Tu však nevyužily a tak přišel zákonitě "trest". 57 vteřin po skončení přesilové hry byl na brankovišti Denemarka opět nejlépe zorientován Waldhauser, který srovnal stav na 3:3. Do konce poslední dvacetiminutovky se již nic zásadního nestalo a tak se šlo do desetiminutového prodloužení. To rozhodl dvě minuty před jeho koncem opět Waldahuser, který využil chybné rozehrávky a Pardubic a přesně umístěnou střelou zkompletoval hattrick a zisk prvního bodu v sérii pro BUTCHIS.

Sestřih branek: ZDE

Pozápasový rozhovor s trenérem Zozulákem a Petrem Křinkou: ZDE

--------------------------------------------------------------------------------

BUTCHIS vs. SOKOLI Pardubice - 5:9

(1:2, 1:2, 3:5)

Začátek druhého měření sil vyšel lépe Sokolům. V čase 03:09 zastavil Škoda rodící se brejk BUTCHIS, vypíchnutý míček se odrazil k Bínovi a ten střelou na přední tyč otevřel brankový účet zápasu. V 7. minutě bylo ale již srovnáno. Václavík se na středu hřiště chytře uvolnil a předložil míčkem odskakujícímu Petráňovi, který se nemýlil – 1:1. V 16. minutě si ale opět vzal slovo Bína, kterému opět asistoval Škoda a rázem SOKOLI vedli 2:1. Do konce třetiny už žádná další branka nepadla. Ve druhé periodě se první prosadili opět SOKOLI. Škoda našel přihrávkou přes velké brankoviště opět Bínu, který vstřelil svůj třetí gól v zápase – 1:3. O dvě minuty později, v čase 32:24, bylo ještě veseleji. Chybu v rozehrávce BUTCHIS potrestal střelou do pravého horního rohu Žáček – 1:4. Necelou minutu po vstřeleném gólu byl ale vyloučen Drba a BUTCHIS měli možnost přesilové hry. Tu ke konci využil Černý a tak byl stav po druhé třetině 2:4. Úvod do poslední třetiny naopak vyšel lépe BUTCHIS. Černý našel skvělou křižnou přihrávkou Nováka, který se nemýlil a snížil na 3:4. O 18 vteřin později si ale SOKOLI vzali dvoubrankové vedení zpět. Polis se prosadil backhandovým blafákem – 3:5. V čase 46:00 byl vyloučen domácí Veleba a SOKOLI měli skvělou příležitost navýšit své vedení na tři branky. A to se taky stalo. Paradoxně z brejkové situace získal na mantinelu balónek Drba, který zvýšil na 3:6. BUTCHIS se ale nevzdávali a o minutu a čtyřicet vteřin snížili – prosadil se Veleba 4:6. Následující minuty zápasu ale patřili pardubickým hráčům. Sedmý gól Sokolů přidal Savický a osmou branku Křinka. BUTCHIS nadále zkoušeli hru v šesti a odměnou jim byl gól na 5:8 z hole Veleby. Poslední slovo v utkání ale měly Pardubice. Čtyřicet vteřin před koncem bylo nařízeno trestné střílení, kterého se ujal Bína, který svou čtvrtou brankou v zápase upravil na konečných 5:9.

Sestřih branek: ZDE

Pozápasový rozhovor s trenérem Zozulákem a Milanem Bínou: ZDE

Zpět na úvod